
Szicília konyhája
Sokat vívódtunk, vajon mi legyen a mai írás tárgya. Vegyük górcső alá az ismert ételeket, vagy hajtsunk rá a kevéssé köztudott dolgokra? Tovább »
Sokat vívódtunk, vajon mi legyen a mai írás tárgya. Vegyük górcső alá az ismert ételeket, vagy hajtsunk rá a kevéssé köztudott dolgokra? Tovább »
Ígértük, hogy a kenyér és az édességek után más gasztro-vizekre evezünk, ma lesz ennek a napja. Tovább »
Az egyik legfontosabb kérdés a régiók leírásánál az étkezés kérdése. Mit együnk, mit igyunk, mit kóstoljunk, ha Szardíniára visz az utunk? Tovább »
Ma eszünk-iszunk szokás szerint, megnézzük, hogy mi mindent érdemes kipróbálni, ha délre utazunk. Tovább »
A történelemlecke után az ízeké a főszerep. Ma két elemre fókuszálunk a pugliai finomságok közül, ezek egyikét termesztik, másikát készítik. Tovább »
Ha péntek és hétvége, akkor lazuljunk és együnk valami finomat ebben az észak-olasz tartományban. Tovább »
Volt már szó történelemről, utazásról, így hát jöjjön az egyik kedvenc témánk, az étkezés. Tovább »
Történelemleckét olvastunk, utaztunk is, ma pedig jön az evés-ivás. Marche és ízei a mai témánk. Tovább »
Azon gondolkodtunk, hogy ma valami lombard konyhához kapcsolódó cikkel várjuk Önöket… Tovább »
Nos, ma is Friuli-Venezia-Giulia a célpont, folytatjuk a finom falatokkal. Tovább »
„Presto e bene non marciano insieme.”
„Hamar munka ritkán jó.”
„Se non é zuppa é pan bagnato.”
„Egyik kutya, másik eb.”
„É meglio aver paura che buscarne.”
„Jobb félni, mint megijedni.”