![](https://olaszorszagrol.hu/wp-content/uploads/2015/07/pannacotta-kiemelt-125x125.jpg)
Finom olasz ízek a nyárra
Viszonylag régen került már szó olasz ízekkel teli konkrét receptekről, így ezt a mai könnyed írásunkban pótolnánk. Tovább »
Viszonylag régen került már szó olasz ízekkel teli konkrét receptekről, így ezt a mai könnyed írásunkban pótolnánk. Tovább »
Ebben a hónapban is délre fókuszálunk, de hova menjünk, mit csináljunk, ha Calabria felé visz az utunk? Ez lesz a mai témánk. Tovább »
Ma zárul le egy programsorozat a Kultúrintézetben. A sorozat utolsó találkozójára kap meghívást minden érdeklődő. Tovább »
Történelmi kisokosunk után ma szeretnénk kicsit a régió bemutatására fókuszálni, hogy egyre több ember ismerje meg Olaszország kevéssé populáris részeit is. Tovább »
Nemrégiben írtunk egy szomorú történetet Beatrice Cenci életéről, s felmerült a kérdés, hogy van-e köze a hölgynek a kedvelt édességhez. Tovább »
Nemrégiben arról volt szó, hogyan alakult Abruzzo régió történelme a középkortól napjainkig. Ismerkedjünk tovább ezzel a gyönyörű olasz területtel más szemszögből is! Tovább »
Mindenki körülrajongja az olasz tésztákat, melyeket Olaszország kisebb falvaiban a mamma-k talán még a mai napig is kézzel készítenek.
Olaszországban tömegével találunk olyan múzeumokat, amelyek különféle programokkal csábítanak. Ma Nápolyba látogatunk, ahol az első negyedévben három kóstolóval várják az odalátogatókat. Tovább »
Az olaszok számára minden étkezés igen nagy fontossággal bír. Nem véletlen, hogy ez mind a filmes, mind az írott művészetekben oly gyakran jelenik meg. Programajánlónk következik. Tovább »
Mint annyi más országban, Olaszországban is megmérettetésen vehetnek részt a konyhában magukat jártasnak érző, vállalkozó kedvű jelöltek. Tovább »
„Il tempo mitiga ogni gran piaga.”
„Az idő minden sebet begyógyít.”
„Meglio un uovo oggi che una gallina domani.”
„Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok.”
„Fare il passo piú lungo della gamba. „
„Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka.”