
Foccaccia – egy igazán finom olasz pékáru
Régen írtam már gasztro témában cikket, ezért mára egy jó kis pékárut választottam. Tovább »
Régen írtam már gasztro témában cikket, ezért mára egy jó kis pékárut választottam. Tovább »
Imádok Olaszországban utazgatni – virtuálisan is, de a valóságban még inkább. Ezért ma Ligúriába csábítalak titeket. Tovább »
Mivel megígértük, így ma folytatjuk a dialektusok bemutatását, kihegyezve a genovaira, amely kialakulásában számos izgalmas részletet rejt.
Mai írásunkban is tartogatunk néhány érdekes és talán kevéssé közismert tényt a dialektusok kapcsán – főleg ami Ligúriát illeti.
Szokás szerint ma a szentekkel, a régió védelmezőivel foglalkozunk – erre az alkalomra többet is tartogattunk. Lássuk hát, kik is ők. Tovább »
A múlt héten ígértük, hogy szót ejtünk erről az érdekes időszakról, így hát vágjunk is bele a témába! Tovább »
A mai nappal elindul a hónap régiója rovat újabb tagja, Liguriát vesszük górcső alá novemberben. Tovább »
Anyagaink kicsit rendszerezettebbé tétele érdekében úgy döntöttünk, időről-időre rovatokkal jelentkezünk, így könnyítve még tovább a cikkek közötti navigálást.
Az olasz dalfesztivál idén is követhető a RaiUno, a Rai HD és az Eurovisione csatornáin 2015. február 10-14 között. Tovább »
„L’appetito viene mangiando.”
„Evés közben jön meg az étvágy.”
„Qui casca l’asino.”
„Itt van a kutya elásva. (Itt esik el a szamár.)”
„Chi nasce avvoltoio non morirá colomba. „
„Kutyából nem lesz szalonna. (Ki keselyűnek születik, nem galambként hal meg.)”