
Zampone, az olasz finomság
A finomság alatt pedig most nem édességet vagy süteményt értünk, hanem egy olyan különlegességet, amely a húsimádók kedvence lesz. Tovább »
A finomság alatt pedig most nem édességet vagy süteményt értünk, hanem egy olyan különlegességet, amely a húsimádók kedvence lesz. Tovább »
Az elmúlt időszakban a csillárról is szakácskönyvek lógnak – de régen is így volt ez? Tovább »
A múlt héten konyhai percekkel kecsegtettük a kedves olvasót, ma álljuk a szavunkat. Tovább »
Ma is több dolog kerül az asztalunkra virtuálisan, hiszen ebben a régióban is számos finom falat érhető el, amelyek mellett nem mehetünk el szó nélkül.
Többször említettük már, hogy Umbria gyakorlatilag Itália zöld szíve. De hogy ez mit is jelent élelmiszeripari szempontból? Lássuk!
Mai írásunk a finom falatok köré csoportosítja a mondanivalót – nézzük is meg közelebbről, hogy milyen ízek várnak ránk Trentino Alto-Adige területén! Tovább »
Sokat vívódtunk, vajon mi legyen a mai írás tárgya. Vegyük górcső alá az ismert ételeket, vagy hajtsunk rá a kevéssé köztudott dolgokra? Tovább »
Az egyik legfontosabb kérdés a régiók leírásánál az étkezés kérdése. Mit együnk, mit igyunk, mit kóstoljunk, ha Szardíniára visz az utunk? Tovább »
Ma eszünk-iszunk szokás szerint, megnézzük, hogy mi mindent érdemes kipróbálni, ha délre utazunk. Tovább »
A történelemlecke után az ízeké a főszerep. Ma két elemre fókuszálunk a pugliai finomságok közül, ezek egyikét termesztik, másikát készítik. Tovább »
„Il tempo mitiga ogni gran piaga.”
„Az idő minden sebet begyógyít.”
„Meglio un uovo oggi che una gallina domani.”
„Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok.”
„Fare il passo piú lungo della gamba. „
„Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka.”