
Nyalánkság Basilicata-ból
Ma megint a falánk olvasók járnak jól, ugyanis egy olyan cikkel jelentkezünk, amely a rágcsálnivalók világába kalauzol minket. Tovább »
Ma megint a falánk olvasók járnak jól, ugyanis egy olyan cikkel jelentkezünk, amely a rágcsálnivalók világába kalauzol minket. Tovább »
A gasztronómia vizeire evezve egy kis édességgel szolgálunk ma. Elvégre vasárnap van, a közös családi sütizés ideje. Tovább »
A múlt héten konyhai percekkel kecsegtettük a kedves olvasót, ma álljuk a szavunkat. Tovább »
Egyik olasz olvasónk reklamált nálunk év közben, hogy az általuk igen kedvelt Bagòss sajtról egy szó sem esett, amikor a lombard konyha elemeit tárgyaltuk. Tovább »
Maradva mostanában taglalt évszázadunknál, picit könnyedebb vizekre evezünk, ma enni fogunk. Tovább »
A venetoi konyha sok ízt tömörít és sok különféle ételt tartalmaz, ezekből szemezgetünk egyet-kettőt ma.
Ma is több dolog kerül az asztalunkra virtuálisan, hiszen ebben a régióban is számos finom falat érhető el, amelyek mellett nem mehetünk el szó nélkül.
Többször említettük már, hogy Umbria gyakorlatilag Itália zöld szíve. De hogy ez mit is jelent élelmiszeripari szempontból? Lássuk!
Mai írásunk a finom falatok köré csoportosítja a mondanivalót – nézzük is meg közelebbről, hogy milyen ízek várnak ránk Trentino Alto-Adige területén! Tovább »
Toszkána ízei közül számos kiemelhető, ma egy-két jellegzetes falatot fogunk végigkóstolni. Tovább »
„Con la pazienza si vince tutto.”
„A türelem rózsát terem.”
„Madre c’é ne una sola.”
„Anya csak egy van.”
„Il maiale sogna la ghianda.”
„Éhes disznó makkal álmodik.”