Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Eros Ramazzotti születésének évfordulója

A – bátran kimondhatjuk – legismertebb olasz zenész napjainkban Eros Ramazzotti. Születésének évfordulóját október 28-án ünnepli.

Róma külvárosában született 1963-ban, így idén (2013.) kerek évfordulót ünnepel.

Az énekes már hétévesen gitáron kezdett játszani, s bár  a konzervatóriumba nem vették fel, ez nem tántorította el a további muzsikálástól.

Az első versenyeken nem ért el átütő sikert, azonban a SanRemo-i szereplés egy csapásra ismertté tette hazájában. 1981-ben kapta meg az első szerződését az olasz DDD kiadótól, ami miatt Milánóban költözött.

A ’80-as években egyre népszerűbbé vált, de a nemzetközi sikerekre a ’90-es évekig második feléig kellett várnia. Ebben az időben vette feleségül Michelle Hunziker modellt, akitől néhány év elteltével elvált. Egy közös lányuk született.

A 2000-es évek világszinten is komoly elismerést hoztak Ramazzotti számára, számos európai, dél-amerikai államban volt abszolút toplistás több albuma, és az utóbbi néhány koncertturnéján már ázsiai és észak-amerikai állomások is szép számmal szerepeltek.

Legutóbbi magyarországi koncertje 2013 májusában volt a Budapest Sportarénában, 12. stúdióalbumának bemutatóján csápolhattak (velünk együtt) a magyar rajongók.

 Korábbi írásaink a témában:

Eros Ramazzotti

Ramazzotti koncert Budapesten

Ramazzotti – koncert előtti bemelegítő