Panettone – a vicces verzió olaszosoknak
Ha valaki egy könnyed panettone-képregényre vágyik, hát ne érezze, hogy rá nem gondoltunk.
Ha valaki egy könnyed panettone-képregényre vágyik, hát ne érezze, hogy rá nem gondoltunk.
Az olaszok, mint ahogyan azt a korábbi bejegyzésben említettük, nincsenek meg panettone nélkül. Rendjén is van ez így, lássuk tehát, hogy mi is a története ennek a desszertnek. Tovább »
Az elmúlt hónapokban – újfent – sok izgalmas recept, illetve útileírás volt olvasható magyar (gasztro)bloggerek tapasztalatai alapján. Tovább »
Nem csak ünnepek közeledtével, de egy-egy hétvégén is sokszor okoz fejtörést, – elsősorban persze a hölgyeknek – hogy milyen édesség kerüljön a családi asztalra. Tovább »
Szerkesztőségünk birtokába került – figyelmes ajándék gyanánt – egy olyan könyv, melyet nem is neveznénk szakácskönyvnek, inkább valami jellemző menüsornak, melynek segítségével közelebb kerülhetünk ahhoz a bizonyos közkedvelten mediterrán ízvilághoz, ami annyira meghatározza az olasz konyhát. Tovább »
Mint ahogyan azt korábban ígértük, íme néhány tanács és ajánló a Colomba di Pasqua, a tipikus olasz húsvéti sütemény elkészítéséhez. Tovább »
„Tanto fumo e poco arrosto.”
„Nagyobb a füstje, mint a lángja.”
„Chi cerca il male per gli altri spesso trova il suo.”
„Aki másnak vermet ás, maga esik bele.”
„Un matto ne fa cento.”
„Egy bolond százat csinál.”