
Panettone – a vicces verzió olaszosoknak
Ha valaki egy könnyed panettone-képregényre vágyik, hát ne érezze, hogy rá nem gondoltunk.
Ha valaki egy könnyed panettone-képregényre vágyik, hát ne érezze, hogy rá nem gondoltunk.
Az olaszok, mint ahogyan azt a korábbi bejegyzésben említettük, nincsenek meg panettone nélkül. Rendjén is van ez így, lássuk tehát, hogy mi is a története ennek a desszertnek. Tovább »
Az elmúlt hónapokban – újfent – sok izgalmas recept, illetve útileírás volt olvasható magyar (gasztro)bloggerek tapasztalatai alapján. Tovább »
Nem csak ünnepek közeledtével, de egy-egy hétvégén is sokszor okoz fejtörést, – elsősorban persze a hölgyeknek – hogy milyen édesség kerüljön a családi asztalra. Tovább »
Szerkesztőségünk birtokába került – figyelmes ajándék gyanánt – egy olyan könyv, melyet nem is neveznénk szakácskönyvnek, inkább valami jellemző menüsornak, melynek segítségével közelebb kerülhetünk ahhoz a bizonyos közkedvelten mediterrán ízvilághoz, ami annyira meghatározza az olasz konyhát. Tovább »
Mint ahogyan azt korábban ígértük, íme néhány tanács és ajánló a Colomba di Pasqua, a tipikus olasz húsvéti sütemény elkészítéséhez. Tovább »
„Il tempo mitiga ogni gran piaga.”
„Az idő minden sebet begyógyít.”
„Meglio un uovo oggi che una gallina domani.”
„Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok.”
„Fare il passo piú lungo della gamba. „
„Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka.”