Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Renato Zero születésének évfordulója

A mai napig népszerű énekes hosszú karriert mondhat már a magáénak, 1950. szeptember 30-án született Rómában.

Lemezek millióit adta el szerte a világon, ám amikor a ’60-as években kimaradt az iskolából, hogy az éneklésre koncentráljon, ez még egyáltalán nem volt előrelátható. Sok évig volt kénytelen táncosként, vokalistaként dolgozni, mire hosszú sikertelen évek és több visszhangtalan album után a ’70-es években rátalált a szerencse. Innentől sikert  sikerre halmozott, kihasználva a kor szexuális forradalmát és az éppen akkor radikálisan megújuló zenei irányzatokat – gondolunk itt különösen a BeeGees-féle vonalra, ami a mai napig népszerű Olaszországban.

A ’80-as években egy újabb mélyrepülés következett, ám a ’90-es évek második felétől újra felfelé ível a karrierje. Sok – 30-nál is több – albumot jelentetett meg, sokszor töltött meg óriási stadionokat, s legutóbbi lemeze nem csak Európában, de az amerikai kontinensen is megjelent.

Több száma lett siker a transzvesztiták, homoszexuálisok körében – csakúgy, mint abban az időben Amanda Lear dalai is, akivel egyébként jó barátságot ápolt. Szexuális irányultsága kapcsán minden nyilatkozatot kerül, ennek ellenére – vagy pont ezért – számtalan pletyka kering homoszexualitásáról, ezt azonban mindeddig nem cáfolta, nem is erősítette meg.