Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Toscana

Gina Lollobrigida születésének évfordulója

Az olaszok nagyhírű és sokoldalú színésznője 1927. július 4-én látta meg a napvilágot Subiaco-ban (Lazio tartomány). 

A színésznő tinédzser korában még modellkedett, azonban hamar a színészet felé fordult, és az 1950-es és ’60-as évek meghatározó európai színésznőjévé, valamint szexszimbólumává vált.

Pályája során számtalan filmet forgatott, részt vett francia és amerikai produkciókban is, azonban azt talán nem mindenki tudja róla, hogy szobrászként és festőként is jegyzik. Saját bevallása szerint ez az, amit tanult, a színészethez a véletlen sodorta, s mégis utóbbinak köszönhetően vált világhírűvé.

Ahogy az lenni szokott a hozzá hasonlóan milliók által csodált színésznők esetében, számos férjet elfogyasztott, s románcainak száma is végtelen. Egy fia van, aki 1948-ban született egy szlovén orvostól, Gina Lollobrigida első férjétől.

A művésznő azonban a filmek, a szobrászat és a festővászon mellett a kamera másik oldalán is szívesen áll, évekig dolgozott fotóriporterként, s hatalmas sztárokat tudott meginterjúvolni, mint pl. Audrey Hepburn, Paul Newman, Salvador Dalí, de volt alkalma beszélgetni Henry Kissinger-rel és Fidel Castro-val is, ami azért lássuk be, nem túl sokaknak adatik meg.

Az utóbbi időben inkább magánéleti problémáival van tele a sajtó, nyilván többek között emiatt is húzódott vissza szicíliai otthonába, ahol egyébként 1949 óta lakik.