
Ínyencségek Valle d’Aosta-ból
Ma is több dolog kerül az asztalunkra virtuálisan, hiszen ebben a régióban is számos finom falat érhető el, amelyek mellett nem mehetünk el szó nélkül.
Ma is több dolog kerül az asztalunkra virtuálisan, hiszen ebben a régióban is számos finom falat érhető el, amelyek mellett nem mehetünk el szó nélkül.
Történelemleckét olvastunk, utaztunk is, ma pedig jön az evés-ivás. Marche és ízei a mai témánk. Tovább »
Sorozatunk záró darabjában egy videószériával örvendeztetjük meg olvasóinkat, természetesen a kávéhoz kapcsolódóan. Tovább »
Aki szívesen lapozgat virtuális értelemben olasz magazinokat, annak jó hírrel szolgálhatunk: a Gambero Rosso (Vörös Rák) címet viselő gasztronómiai lap minden évben szentel egy kis időt a kávénak. Tovább »
Az olasz kávé nem csak egy ital. Amellett, hogy napindító, az maga egy életérzés, stílus, s a kis eszpresszó formájában olykor egy kész atomcsapás az érzékeknek. Tovább »
Sok jellemző itala van Olaszországnak, melyet a kultúrát, országot nem ismerők is kívülről fújnak (a toszkán borok, a grappa, a limoncello és társaik), azonban ezekből a felsorolásokból a Centerbe vagy Centerba (‘száz gyógynövény’) általában kimarad. Tovább »
„Grande amore, grande dolore.”
„A szerelem gyötrelem.”
„Chi va piano, va sano e va lontano.”
„Lassan járj, tovább érsz.”
„Regge’ l’anima co’ denti.”
„Hálni jár belé a lélek.” („Fogaival tartja a lelkét.”)