Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

A jövő Olaszországa – kiállítás Budapesten

Programajánlónk keretében szeretnénk felhívni az érdeklődők figyelmét egy, a holnapi napon induló kiállításra, melyet a Budapesti Olasz Kultúrintézet hirdetett meg. Reméljük, hogy minél több olvasónk kap kedvet a kiállítás megtekintéséhez, és lesz alkalmuk ezáltal egy újabb aspektusból közelebb kerülni Itáliához.

Az Olasz Kultúrintézetben (1088-Budapest, Bródy Sándor u. 8.) 2013. november 27-én 18.00 órakor nyílik a A jövő Olaszországa című kiállítás, amely válogatás Olaszországnak a tudomány, a technológiai fejlesztések valamint az innováció területén elért legjelentősebb eredményeiből.

Az interaktív módon rendezett kiállítás lehetővé teszi a látogatók számára a hat tematikus részre ? robottechnológia, tenger és szállítás, részecskefizika, orvostudomány és diagnosztika, új Made in Italy, kulturális javak és restaurálás ? tagolt anyag egyes elemeinek jobb megértését.

Olaszországot a tudományos kutatások és a technológiai fejlesztések oldaláról bemutatni egyrészt lehetővé teszi ennek a fontos szektornak és az olasz tudományos kutatásoknak a megismerését, másrészt Itáliáról egy új, a jövő felé mutató képet ad, felülkerekedve azokon a sztereotípiákon, melyek az országot csupán a kultúra bölcsőjeként említik, elhanyagolva ezzel a gazdag történelmi múlttal rendelkező és egyben állandó fejlődésben lévő kulturális örökséget. A kiállítás terve az olasz Külügyminisztériumban született, és a genovai Olasz Technológiai Intézet valósította meg a Nemzeti Kutatási Tanács, a pisai Szent Anna Főiskola és más, kutatással foglalkozó egyetemek, intézmények közreműködésével.

A vernisszázs alkalmából az Olasz Kultúrintézetben ‘A tudományos kutatás és a technológiai újítás szerepe Olaszországban’ című találkozóra is sor kerül, Giuseppe Festinese részvételével a Nemzeti Kutatási Tanácstól. A találkozó a „Pillantás a mai Olaszországra” szeminárium részét képezi.

A kiállítás december 18-ig látogatható, ám sajnos hétvégenként zárva tart.

A belépés ingyenes.

Bővebb tájékoztatás:

Olasz Kultúrintézet

Tel. +36 1 483 20 65

ufficiostampa.iicbudapest@esteri.it

A jövő Olaszországa