Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Toscana

Kávés panna cotta

A nagy nyári melegben kinek van kedve főzőcskézni? Viszont a lusta délutáni szunyókálás után jól jöhet egy estét felpörgető kávés finomság. Nézzétek csak!

Amikor nincs kedvünk semmihez, ezt a könnyű, frissítő nyári finomságot akkor is elkészíthetjük – akár magunknak, csak úgy, kényeztetés gyanánt, akár vendégvárónak.

Összetevők:

0,5  tejszín

0,15 l kávé (kotyogós, ha jót akartok)

100 g cukor

1 vanillincukor (vagy még inkább vaníliarúd)

8 zselatinlap

Áztassátok be a zselatint, majd az előírt elkészítési módnak megfelelően keverjétek össze a cukrokat már tartalmazó, felforralt tejszínnel és a lefőtt kávéval.

Töltsétek poharakba, vagy más formába (tetszés szerint), és tegyétek a hűtőbe kb. 3-4 órára.

Amikor behűlt, lehet ízesíteni rácsorgatott olvasztott csokival (amibe szintén lehet egy kis kávét csempészni), és akár csokiba mártott kávészemekkel is díszíthetitek.

Nem bonyolult, ugye?

Panna cotta al caffe
Forrás: cookist.it