Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Toscana

George Clooney és Olaszország

Számos hírességről szót ejtettünk már, akik valamilyen szinten kötődnek Olaszországhoz annak ellenére, hogy nem ott látták meg a napvilágot. Ebből a felsorolásból eddig azonban kimaradt a híres színész, aki talán az egyik legemblematikusabb alakja a ‘dolce vita’ külföldiekre gyakorolt hatásának.

A korábbiakban már megemlítettük Dustin Hoffman-t, Vincent Cassel-t, úgyhogy most jöjjön a sármos amerikai szívtipró, és az ő ‘olasz melója’.

George Clooney egy forgatás során az ezredforduló tájékán töltött hosszabb időt Itáliában, ami hamar elvarázsolta, így 2002-ben Laglio városában, a Como-i tó partján vett magának egy villát.

laglio

Köztudott, hogy a helybeliekkel közvetlen, barátságos viszonyt ápol, azonban a lesifotósok itt is megnehezítik az életét. Talán ezért döntött úgy 2012-ben, hogy piacra dobja fent említett birtokát. Azonban megnyugodhatnak a sztárt igazán kedvelő olaszok, hiszen minden forrás arra mutat, hogy a színésznek egyéb ingatlanjai is vannak a környéken, tehát az országnak biztosan nem fordít hátat.

Elkötelezettségét az is mutatja, hogy úgy nyilatkozott, Olaszország megváltoztatta az életét, sok stresszt vett le a válláról, így több fókusz marad a magánéletére. (Valószínűleg ebben annak is része volt, hogy a nyilatkozat idején Elisabetta Canalis olasz modell volt a partnere.)

George Clooney egyúttal igen erős marketingeszköz is Olaszország számára. Laglio mellett ma már egy másik birtok boldog tulajdonosa is, ugyanis éppen ezekben a hetekben vásárolt egy eldugott villát Lunigiana városában, Toszkána és Ligúria határán. Állítólag egy Harley Davidsonos útja során látta meg ezt a helyet, pár nappal később megvette, most felújítás alatt áll. A kb. 1000 négyzetméteres, eredeti freskókat rejtő villához egy 2 hektáros park is tartozik. Hát, hiába, van aki tud élni…

Az ő példáján felbuzdulva több ismert művész is beszerzett a félszigeten egy-két birtokot. Köztük van Sting, aki Firenze közelében vásárolta meg az Il Palagio nevű épületet a hozzá tartozó 300 hektáros területtel, Angelina Jolie és Brad Pitt Verona közelében Valpolicella városában bukkanhat fel bármikor, George Lucas Umbria tartományi ingatlanában tölti mindennapjait immár évek óta, s Johnny Depp is szerelmes lett Velencébe. Nem csoda hát, ha George Clooney-t számtalan olasz cég is megtalálta egy-egy reklámajánlattal, amelyek közül álljon itt néhány, akár számunkra is ismerős darab.

 

Az első legyen az egyik legfrissebb megmozdulás, az iBranca mobil-alkalmazás reklámja:

 

Másodiknak egy Fiat reklámot választottunk, nem épp a legfrissebbek közül való, de jól kidomborítja Clooney mókás énjét, ami a legtöbb ilyen alkotásban előjön:

 

 

És végül a Nespresso reklámok hosszú sorából jöjjön az első: