Mit együnk Emilia-Romagna területén?
Mai cikkünkben megint enni fogunk, hiszen ez a régió számos olyan finom falatot adott a világnak, amelyeket mi is jól ismerünk, ezért ezek mellett szó nélkül elmenni nem lehet.
Mai cikkünkben megint enni fogunk, hiszen ez a régió számos olyan finom falatot adott a világnak, amelyeket mi is jól ismerünk, ezért ezek mellett szó nélkül elmenni nem lehet.
Viszonylag régen került már szó olasz ízekkel teli konkrét receptekről, így ezt a mai könnyed írásunkban pótolnánk. Tovább »
Nemrégiben írtunk egy szomorú történetet Beatrice Cenci életéről, s felmerült a kérdés, hogy van-e köze a hölgynek a kedvelt édességhez. Tovább »
Mindenki körülrajongja az olasz tésztákat, melyeket Olaszország kisebb falvaiban a mamma-k talán még a mai napig is kézzel készítenek.
A téma örök, s bár az igazi csokik között sokan inkább a belga és a svájci verziót emelik ki, Olaszországban is van egy szervezet, mely a csokinak hódol. Tovább »
Mint minden évben, idén is ünnepel a világ keresztény fele. Akik vallásukat nem gyakorolják, általában azok is pihennek, rokonokat látogatnak, jókat esznek-isznak ezen a hosszú hétvégén. Tovább »
Süteményimádók, figyelem! A ligúriai mandulatorta egyszerű, és hihetetlenül finom! Tovább »
Mai tésztás témánk újfent egy olasz cég köré épül, ez pedig nem más, mint az Industria Alimentare Ferraro, egy Vicenza városához közeli (Mussolente) vállalkozás. Tovább »
Ha valaki egy könnyed panettone-képregényre vágyik, hát ne érezze, hogy rá nem gondoltunk.
Az olaszok, mint ahogyan azt a korábbi bejegyzésben említettük, nincsenek meg panettone nélkül. Rendjén is van ez így, lássuk tehát, hogy mi is a története ennek a desszertnek. Tovább »
„L’erba del vicino é sempre piú verde.”
„A szomszéd fűje mindig zöldebb.”
„Non lodare il bel giorno innanzi sera.”
„Nyugtával dicsérd a napot.”
„Buon sangue non mente.”
„A vér nem válik vízzé.”