Toscana

Matera

Uffizi

Le Alpi

Napoli

Pasta italiana

Venezia

Roma

Toscana

A kávé 3/4.

Aki szívesen lapozgat virtuális értelemben olasz magazinokat, annak jó hírrel szolgálhatunk: a Gambero Rosso (Vörös Rák) címet viselő gasztronómiai lap minden évben szentel egy kis időt a kávénak. Tovább »

A kávé 1/4.

Az olasz kávé nem csak egy ital. Amellett, hogy napindító, az maga egy életérzés, stílus, s a kis eszpresszó formájában olykor egy kész atomcsapás az érzékeknek. Tovább »

Centerbe, az Abruzzo-i likőr

Sok jellemző itala van Olaszországnak, melyet a kultúrát, országot nem ismerők is kívülről fújnak (a toszkán borok, a grappa, a limoncello és társaik), azonban ezekből a felsorolásokból a Centerbe vagy Centerba (‘száz gyógynövény’) általában kimarad. Tovább »